Saturday, March 12, 2011

taksub OREN kaler,,,,

hey guys,,,,seee wat???hahha blog aq totally OREN???yes,,,op kos laaa cek,,,saya L.O.V.E
oren gilee",,,tah xtau kenapa laa cek,,saya teruja gile sama oren,,,oren a.k.a
Jingga atau juga Kuning bata,,nah nih hamik nih aq show kan skali secara lebih detail,,hahahahaha


>>>>>Warna Jingga atau juga Kuning bata, merupakan cahaya antara merah dan kuning dalam spektrum nampak. Panjang gelombangnya disekitar 585–620 nanometer. Warna jingga ialah warna bernama yang tunggal dalam CSS yang tidak ditakrif oleh HTML 4.01.

Warna jingga ialah warna yang sama dengan warna buah oren, dan dinamakan sempena buah ini. Berbeza dengan warna biru atau merah, warna ini dapat dipastikan dengan lebih tepat, kerana kita dapat tengok buah-buah oren. Sebelum buah oren diperkenalkan kepada dunia penutur bahasa Inggeris, warna ini digelarkan dalam bahasa Inggeris lama sebagai geoluhread, yang boleh ditransliterasikan sebagai "kuning-merah" dalam bahasa Inggeris moden.
Dengan bahan-bahan pewarna yang semula jadi, seperti cat atau krayon, warna jingga ialah warna sekunder yang boleh dihasilkan daripada warna-warna dasar melalui pencampuran warna merah (lebih tepat, warna magenta) dengan warna kuning.<<<<< itu laaa sedikit sebanyak yg aq pinjam amik terus ayt 2 kat encik google,,,ahhahaha,,,&" aq akan kumpulkan lagi bnyak,,,bnyak,,bnyak,,,,,yg berwarnekan oren,,,,asl oren laaa,,lau t**k uh x ukey,,,,shitt!!!eee,,,puk kunk otak 2 memikir,,,ZZZZzzzz nak tido,,daaaa,,,muah!!!ahhaha
-the end-

COMEL COMEL SEMUA YANG BACA NI KAN !!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...